Chicago Deep Dish Pizza (Pica pomiriteljka)

Za 4 osobe

Testo

550 g pšeničnog brašna
50 g šećera
2 kašike ulja
½ kašičice mlevenog đumbira
½ kašičice cimeta
1 kesica suvog kvasca
1 ½ dl vode
1 dl mleka
2 jaja

Fil

150 g kakao krema
30 g oraha
30 g badema
100 g višanja

Dekoracija

šećer u prahu po ukusu

Share | Print

Način pripreme

1. Razmutiti kvasac u toploj vodi sa solju, ostaviti da odstoji 15 minuta, umešati sa brašnom i umesiti testo, uz eventualno dodavanje brašna ili vode dok masa ne postane kompaktna. Umešeno testo ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste.

2. Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti u odnosu 6:4, pa veću količinu testa razvući oklagijom i staviti u posudu za pečenje. Zatim, ređati namirnice sledećim redom: rendani kačkavalj, kolutovi svežeg paradajza, blanširani spanać, seckana slanina, beli luk i nekoliko kašičica parmezana.

3. Razvući preostalo testo, prekriti prvi sloj, odstraniti višak testa i ušuškati krajeve prvog i drugog nivoa, pa poređati namirnice redom: blendiran paradajz pelat sa šećerom, solju i začinima (bosiljak, majčina dušica, origano, biber). Dodati eventualno preostale komadiće paradajza i spanaća, zatim sir sa plavom plesni i preostali parmezan.

4. Picu staviti u pećnicu, zagrejanu na 220 stepeni i peći 30 do 40 minuta.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!