Švarma

Za 4 osobe

Testo

400 g brašna
⅓ pakovanja kvasca
so
2 dl tople vode

Meso i marinada

600 g telećeg buta
2 kašike milerama
½ kašičice ljute tucane paprike
½ kašičice cimeta
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice musktnog oraščića
½ kašičice soli
½ kašičice mlevenog bibera
3 čena belog luka
sok od ½ limuna

Tahini dresing - preliv

3 kašike taan-a
3 kašike vode
čen belog luka
sok od ½ limuna
so

Prilog

1 krastavac
2 paradajza
veza mladog luka

Share | Print

Način pripreme

1. Meso iseći na kocke veličine 2x2 cm. Marinirati ga u mileramu ili kiseloj pavlaci sa belim lukom, limunovim sokom i začinima (tucana paprika, so, biber, kim, cimet, muskatni oraščić). Ostaviti sat-dva u frižideru da odstoji.

2. Napraviti tahini dressing (preliv): pomešati taan, limunov sok, vodu, so i pasirani beli luk.

3. Marinirano meso peći u pećnici na 220 stepeni, 15 do 20 minuta, uz povremeno okretanje.

4. Pripremiti pita hleb: razmutiti kvasac, šećer i so u mlakoj vodi. Sjediniti sa brašnom i umesiti testo, premazati uljem i ostaviti da odstoji 30 minuta. Premesiti testo i podeliti na 8 loptica, pa njih razvući oklagijom u što tanje krugove i takve peći u zagrejanoj pećnici (uključiti samo donji grejač i ostaviti pleh da se zagreje) na 250 stepeni, 4-5 minuta dok ne postanu 'naduvane'.

5. Ispečeno meso iseći na listiće. Puniti rasečene pita hlebčiće mesom, paradajzom, krastavcem, mladim lukom i sve to preliti dresingom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!