Ičli ćufte

Za 4 osobe

Testo

500 g griza
½ kašičice soli
2dl tople vode
1 jaje
½ kašičice aleve paprike
½ kašičice bosiljka

Fil

250 g mlevenog mesa
250 g crnog luka
150 g mešanog povrća
20 g oraha (seckanih)
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica slatke mlevene paprike
½ kašičice ljute mlevene paprike
½ kašičice kurkume

Share | Print

Način pripreme

1. U posudi pomešati griz, so, alevu papriku i bosiljak. Dodati umućeno jaje i polako uz mešanje dodavati toplu vodu. Mesiti dok testo ne postane elastično i lako za rukovanje. Uviti u foliju i ostaviti u frižider da se hladi 30 minuta.

2. Fil: U tiganju na malo ulja pržiti mleveno meso dok ne potane rastresito i suvo. Dodati začine, luk i povrće i na umerenoj vatri uz mešanje pržiti još 10-15 minuta. Presuti u drugu posudu da se ohladi.

3. Štapnim mikserom izpasirati fil i napraviti loptice veličine oraha.

4. Izvaditi testo iz frižidera i premesiti. Po potrebi dodati malo vode.

5. Od testa uzeti komad i napraviti lopticu nešto veću od loptica od fila. Prstom napraviti udubljenje i u njega staviti lopticu od fila i lagano zatvoriti ćuftu. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.

6. Ćufte pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ocediti višak ulja na papirnom ubrsu.

7. Ćufte servirati sa prelivom od majoneza kao predjelo ili kao dodatak salati.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!