Zlatarska heljdopita

Za 6 osoba

Palačinke

400 g pšeničnog brašna
400 g heljdinog brašna
1 kašičica soli
1 ½ l vode
ulje za prženje

Fil

3 jaja
450 g belog sira
1 dl mleka
200 g spanaća
1 kašičica suvog začina

Share | Print

Način pripreme

1. Umutiti smesu za palačinke od brašna, vode i malo soli. Testo treba da bude nešto gušće nego za obične palačinke. Ispržitii palačinke u tiganju.

2. Spanać propržiti na malo ulja. Začiniti suvim začinom. Ostaviti da se ohladi.

3. Napraviti fil od svih sastojaka.

4. U nauljenu tepsiju prvo staviti jedan red palačinaka, prekriti ih filom. Postupak ponavljati sve dok se ne potroši sav fil, tako da poslednji sloj u tepsiji bude fil.

5. Pre pečenja iseći pitu na kocke. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

6. Ukoliko ostane višak palačinaka, mogu se poslužiti uz kakao krem.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!