Pinja kolada kolač i pita sa pečurkama

Pinja kolada kolač

75 g margarina
1 jaje
150 g šećera
100 g brašna
30 g kokosovog brašna
½ kesice praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
80 g ananasa
35 g kisele pavlake

Za podmazivanje pleha

10 g brašna
10 g margarina

Za krem

150 g sremskog sira
1 kašika šećera
40 g ananasa

Za dekoraciju

nekoliko kolutova ananasa
džem od malina

Pita sa pečurkama i sirom

250 g lisnatog testa
300 g pečuraka
1 glavica crnog luka
1 jaje
150 g rendanog kačkavalja
150 g kisele pavlake
1 kašičica dižon senfa
1 kašičica suvog začina
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašičica suvog bosiljka
4 kašike ulja
pasulj kao teg za tart

Share | Print

Način pripreme

1. Pinja kolada kolač: Umešati margarin i šećer dok se ne dobije glatka smesa, dodati jaje, pa nastaviti mešanje. U drugoj posudi pomešati prašak za pecivo, vanil šećer i kokosovo brašno, promešati. U posudu sa margarinom i šećerom prebaciti suve sastojke i nastaviti mešanje. Dodati pavlaku, i sve dobro promešati. Na kraju lagano umešati varjačom kocke oceđenog ananasa.

2. Dobijenu masu presuti u modlu, prethodno premazanu margarinom i posutu brašnom. Peći u zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta na 190 stepeni. Ostaviti da se hladi, pa izvaditi iz modle.

3. Napraviti krem. Mikserom lagano promešati sir i šećer, a zatim dodati kocke ananas.

4. Kolač premazati džemom od malina, staviti krem i dekorisati kriškama ananasa.

5. Pita sa pečurkama: Sitno iseckati luk i propržiti ga na malo ulja da omekša, pa ga začiniti suvim začinom. Dodati pečurke isečene na krupnije komade. Propržiti zajedno dok pečurke ne puste višak vode.

6. Za to vreme razviti oklagijom lisnato testo na dimenzije tepsije za pečenje i obložiti ravnomerno dno i zidove tepsije. Preko testa staviti papir za pečenje i preko njega staviti pasulj kao teg.

7. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 15 minuta.

8. U tiganj sa pečurkama dodati jaje, senf, pavlaku i sir, pa začiniti.

9. Polupečeno testo izvaditi iz rerne, ukloniti pasulj i papir za pečenje i preko testa nasuti fil. Pleh vratiti u rernu i peći na 180 stepeni još 10-15 minuta. Služiti toplo.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!