Mađarska gulaš čorba

Za 5 osoba

500 g junećeg mesa
300 g crnog luka
crvena paprika
2 kašike ulja
kašika brašna
kašičica tucane paprike
lovorov list
0,5 l vode ili goveđe supe
700 g krompira
400 g paradajz pelata
kašičica šećera
so i biber

Gulaš gevirc
50 g slanine
kašičica kima
2 čena belog luka
svež peršunov list

Dekoracija
kisela pavlaka
Način pripreme

1. U šerpi na ulju propržiti seckani crni luk i posoliti ga. Dodati meso, usitnjeno na kockice, lovorov list i svežu papriku isečenu na kockice i dinstati 20 minuta, povremeno mešajući da ne zagori... po potrebi dodati malo vode.

2. Dodati u meso kašiku brašna i tucanu papriku i pržiti 30 sekundi. Sve to naliti vodom ili supom. Kuvati još 20 minuta... Dodati usitnjeni paradajz pelat, šećer, krompir isečen na kockice i kuvati dok meso i krompir ne omekšaju.

3. U međuvremenu napraviti gulaš gevirc tako što se u blender stave slanina, peršunov list, beli luk i kim . Sve se sjedini i samelje u komapaktnu masu. Pred kraj kuvanja začiniti gulaš čorbu gevircom.

4. Brkin tip: Sve ovo je mnogo zabavnije u prirodi!

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!