Blinci sa sirom

Za 2 osobe

kašika margarina
kašika šečera u prahu

Testo za palačinke
200 g brašna
2 jaja
1 ½ dl vode ili kisele vode
dl mleka
kora od ½ limuna
½ kašičice soli
kašika ulja

Fil
200 g rikota sira
200 g krem sira
jaje
3 kašike šećera u prahu
kora od 1 limuna

Prilog
sveže jagode

Način pripreme

1. U posudi umešati sve sastojke za testo, pa ih žicom ili mikserom dobro umutiti. Ispeći palačinke prskajući tiganj sa dve, tri kapljice ulja pred pečenje svake.

2. U činiji pomešati sve namirnice za fil, pa ih žicom dobro promešati.

3. Palačinke filovati sa po jednom kašikom fila u centralnom delu, preklopiti prvo bočne strane, pa urolati palačnku (kao sarmu). U tiganju, na umerenoj vatri, rastopiti margarin, pa na njemu isprziti napunjene i formirane palačinke.

4. Na tanjiru aranžirati blince i sveže jagode. Po želji ih posutu prah šećerom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!