Banana hleb

Za 8 osoba

250 g brašna
prašak za pecivo
kašičica soli
100 g mlečnog margarina
100 g žutog šećera
2 jaja
500 g banana
štapić vanile

Dekoracija
šlag
sezonsko voće

Način pripreme

1. Zagrejati pećnicu na 180 °C.

2. U posudi umešati brašno, so i prašak za pecivo.

3. U drugoj posudi pomešati šećer i margarin i mutiti dok se ne sjedini u kremastu masu. Dodati jaja i pire od banana. Pomešati sa mešavinom brašna, soli i praška za pecivo.

4. U pleh, obložen papirom za pečenje, nasuti masu i peći u pećnici 20-30 minuta (dok ne dobije zlatno žutu boju).

5. Ostaviti da se ohladi u plehu 10 minuta, a zatim izvaditi iz pleha da se hladi van njega.

6. Banana hleb iseći na trouglove i servirati kao biskvite ili ukrasiti voćem i šlagom (ukoliko je posuda četvrtastog oblika seći na kvadrate i servirati i služiti kao slatke kanapee).

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!