Kap Kejk

Za 12 komada

100 g margarina
60 g čokolade
60 g kakaa
80 g brašna
kesica praška za pecivo
2 jaja
150 g šećera
0,3 dl pavlake za kuvanje
½ kašičice muskatnog oraha
30 g milerama

Preliv od krem sira
100 g mlečnog margarina
100 g krem sira
200 g šećera u prahu
štapić vanile
rendana kora od limuna

Dekoracija
mleveni lešnik
kandirano voće
malina
pomorandžina kora
Način pripreme

1. Zagrejati rernu na 180° C. Na pari istopiti čokoladu, margarin i kakao, izmešati sastojke tako da se dobije homogena masa. Ostaviti da se ohladi.

2. Pomešati brašno i prašak za pecivo.

3. Umutiti jaja i šećer dok se ne dobije kremasta masa, dodati vanilu i muskatni oraščić. Uz lagano mešanje dodati masu od čokolade, polovinu brašna, a zatim mileram i pavlaku pa na kraju ostatak brašna. Mešati dok se ne dobije gusta homogena masa.

4. Masu sipati u papirne modle i peći 15-20 minuta na temperaturi 180° C.

5. Preliv: margarin, krem sir, šećer u prahu, koru od limuna i štapić vanile izmešati da se dobije kompaktna masa.

6. Na gotov cup cake sipati preliv. Dekorisati po želji: mleveni lešnik, kandirano voće, malina, pomorandžina kora.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!