Karipski sufle

Za 4 osobe

50 g margarina
40 g kokosovog brašna
½ veze peršunovog lista
čen belog luka
½ kašičice karija
½ kašičice soli
ljuta paprika (vrtka)
50 g rendanog sira (parmezana)
suva čili paprika po ukusu
30 g brašna
2 dl mleka
1dl pavlake za kuvanje
250 g gambora
6 jaja
limun
150 g milerama
Način pripreme

1. Zagrejati pećnicu na 200° C, premazati margarinom posudu za sufle.

2. Propržiti kokosovo brašno na tihoj vatri dok ne dobije zlatnožutu boju.

3. U odgovarajućoj posudi istopiti margarin, dodati iseckanu papriku (vrtku), peršun, beli luk i ostale začine, pa ih propržiti nekoliko minuta. Uz stalno mešanje dodati brašno, mešati na umerenoj vatri oko minut, a zatim uz konstantno mešanje dodati mleko i pavlaku za kuvanje. Kada počne da se odvaja od zidova posude skloniti sa vatre da se malo prohladi.

4. Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, jedno po jedno, dodati u prohlađenu masu, a zatim dodati kokos i seckane gambore, i po ukusu malo čili papriku.

5. U medjuvremenu ulupati šne od belanaca sa dodatkom nekoliko kapi limunovog soka. Četvrtinu umućenih belanaca dodati u ranije napravljenu masu od gambora, a onda lagano promešati, zatim dodati ostatak umućenih belanaca. Lagano mešati da se dobije vazdušasta i kompaktna masa. 6. Podmazanu posudu margarinom posutili sa rendanim sirom, sipati gotovu masu za sufle i peći u rerni 35-40 minuta.

7. Služiti odmah po vađenju iz rerne i uz sufle servirati mileram.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!