Tarana đuveč

Za 6 osoba

6 pilećih bataka sa karabatacima
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
250 g tarane (vranjansko sušeno testo)
50 g margarina
2 ljute papričice
400 g pelat paradajza
kašičica soli
biber po ukusu
½ kašičice suvog bosiljka
450 g smrznutog povrća za đuveč
dl pavlake za kuvanje
kašičica aleve paprike
veza peršuna
paradajz
Način pripreme

1. Očistiti i sitno iseckati crni luk. U zagrejani đuveč pleh dodati malo margarina, kada se otopi ubaciti crni luk da se dinsta. Oprane i krupnije isečene papričice takođe ubaciti u posudu sa crnim lukom, posoliti, pobiberiti i dodati malo bosiljka.

2. Pileće batake malo zaseći, pa ih ubaciti da se malo proprže sa lukom i papričicom. Začiniti. Zatim dodati iseckani pelat paradajz i beli luk. Ostaviti da prokuva. Uključiti rernu na 200°C.

3. Kada je prokuvalo staviti smrznuto povrće, alevu papriku i pavlaku za kuvanje, a zatim dodati taranu, pa naliti sa vodom da sve namirnice ogreznu. Pre stavljanja u rernu poređati kolutove paradajza po površini i peći u rerni 20-30 minuta.

4. Servirati toplo. Posuti seckanim peršunom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!