Lahamdžun

Za 8 osoba

Testo
500 g brašna
2,5 dl vode
½ kesice suvog kvasca
kašičica soli
½ kašičice šećera
kašika ulja

Fil
500 g mlevenog junećeg mesa
2 paprike babure
glavica luka
400 g paradajz pelata
veza svežeg peršuna
200 g smrznutog povrća
40 g margarina
2 kašičice soli
biber po ukusu
kašičica sušenog origana

Preliv
200 g milerama
2 dl pavlake za kuvanje
½ kašičice soli
biber po ukusu
½ kašičice suvog belog luka
Način pripreme

1. Testo: u brašno dodati kvasac koji je prethodno ostavljen da naraste u toploj vodi, so, šećer i kašiku ulja. Zamesiti testo, pa ostaviti da odstoji i naraste.

2. Fil: Smrznuto povrće staviti u zagrejanu posudu sa malo margarina da se dobro ugreje, posoliti i pobiberiti.

3. Iseckati papriku, dodati je u meso zajedno sa povrćem, crni luk seckan na rebarca, paradajz pelat. Posoliti, pobiberiti, dodati origano i peršun, promešati pa samleti da se dobije glatka masa kao pašteta.

4. Testo premesiti, podeliti na osam jednakih delova. Formirati loptice od testa, razvući da bude ovalnog oblika. Premazati filom i peći u rerni na 250°C oko 5 minuta.

5. Servirati toplo dekorisano sa ostatkom iseckane paprike. Napraviti preliv i sa njim preliti lahmadžun.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!