Testi kebap

Za 4 osobe

800 g junetine
glavica luka
babura
paprika šilja
½ tikvice
½ patlidžana
2 paradajza
kašika aleve paprike
2 kašičice soli
biber po ukusu

Testo za poklopac
brašno
voda
Način pripreme

1. Dinstati sitno seckan luk, da dobije staklastu strukturu. Dodati meso isečeno na sitne komade, kašičicu soli i biber po ukusu.

2. Dok se meso dinsta, iseći povrće na komade, veličine zalogaja, promešati, dodati kašičicu soli i biber po ukusu.

3. U zemljane ćupove ređati red povrća, red mesa. Ćupove zatvoriti poklopcem koji se pravi od brašna i vode.

4. U zagrejanu rernu na 150°C, ubaciti ćupove. Rernu ostaviti još 10 minuta na 150°C, a zatim pojačati rernu na 200°C i peći još 30 minuta. Ukoliko se koristi vatrostalna posuda za testi kebap, peći na 200°C oko 40 minuta.

5. Vrh ćupa polomiti ili skinuti poklopac i servitati sa posudom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!