Indijski sutlijaš

Sevia kir

Za 6 osoba

40 g margarina
200 g rezanaca za supu
50 g oraha
50 g badema
50 g lešnika
l mleka
½ kašićice muskatnog oraha
dl pavlake za kuvanje
jabuka srednje veličine
3 kašike meda
2 kašike smeđeg šećera
50 g brusnice

Dekoracija
100 g smrznutih višanja
Način pripreme

1. U zagrejanu posudu dodati margarin da se otopi, a zatim propržiti rezance, kratko dok ne dobiju blago žutu boju.

2. Krupno samleti orah, badem i lešnik. Ostaviti nekoliko badema za dekoraciju.

3. U propržene rezance dodati mleko i pavlaku za kuvanje. Kada prokuva začiniti muskatnim orahom, a zatim dodati mleveni orah, badem i lešnik. Zasladiti šećerom i medom.

4. Oljuštiti jabuku, izrendati i zajedno sa brusnicom dodati u rezance pri samom kraju kuvanja, da se jabuka ne bi raskuvala.

5. Servirati toplo ili hladno, po ukusu, dekorisano višnjama i ostatkom celih badema.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!