Engleska lenja pita

Za više osoba

Testo (mrvice)
300 g brašna
180 g smeđeg šećera
250 g margarina
kašičica đumbira u prahu

Fil od voća
500 g jabuka
200 g smrznutih višanja
50 g smeđeg šećera
2 kašike skroba
dl pavlake za kuvanje

Dekoracija
sladoled
šlag
Način pripreme

1. Zagrejati rernu na 180°C

2. Oljuštiti jabuke i iseći na kockice 1x1 cm.

3. U posudi za mešanje dobro pomešati šećer, brašno i đumbir, uz mešanje dodati kocke margarina i mešati mikserom dok se ne dobije masa koja podseća na krupne prezle.

4. U drugu posudu staviti sve sastojke za voćni fil i promešati lagano, da bi voće zadržalo oblik.

5. Posudu za pečenje premazati margarinom i prvo u nju nasuti voćni fil, a zatim posuti ravnomerno testom (mrvicama).

6. Peći u rerni 45 min, na 180°C.

7. Dekoracija: lenju pitu služiti toplu, dekorisanu sladoledom i šlagom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!