Španski kolač sa limunom


Za 6 osoba

Testo
2 čaše kiselog mleka
2 čaše mediteran ulja
6 čaša brašna
6 jaja
2 limuna
4 čaše šećera
štapić vanile
prašak za pecivo

Preliv
pakovanje smrznutih malina
3 kašike šećera
Način pripreme

1. U odgovarajuću posudu sipati kiselo mleko, ulje, jaja, rendanu koru od dva limuna, sok od dva limuna, štapić vanile. Sjediniti.

2. U drugu posudu pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sjediniti sa predhodnim sastojcima, dobro promešati.

3. Kada je masa kompaktna, sipati je u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno prekrivenu papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180°C oko 25 minuta. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno.

4. Preliv: šećer otopiti u odgovarajućoj posudi, pa u njega dodati maline. Kada prokuva skloniti sa šporeta i čuvati do upotrebe.

5. Servirati kolač preliven sosom od malina.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!