Pad Tai

Za 2 osobe

100 g pirinčanih rezanaca
5 čenova belog luka
400 g piletine
2 jaja
šaka mlevenog kikirikija, neslani peceni
250 g kineske mešavine
50 g sojinih klica
3 kašike ulja
2 kašicice sosa od ostriga
kašičica tamnog šećera
kašičica soja sosa
½ kašičice bibera
½ kašičice đumbira
sok od ½ limete
tucana ljuta paprika
čili paprika, po ukusu
Način pripreme

1. Pirinčane rezance preliti kipućom vodom i ostaviti ih 20 minuta u njoj, ocediti.

2. Na tihoj vatri zagrejati ulje, dodati beli luk i piletinu. Pržiti dok piletina ne bude gotova. Ostaviti sa strane.

3. U voku ispržiti kajganu. Dodati isprženu piletinu, kinesku mešavinu, sojine klice i rezanca, a nakon toga i začine.

4. Gotovo jelo servirati u tanjir i posuti kikirikijem.

5. Dekorisati sa svežim klicama, limetom, tucanom paprikom…

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!