Kari iz džungle

Za 2 osobe

kašika crvene kari paste
3 kašike ulja
400 g junećeg mesa
½ l pileće supe
50 g đumbira
200 g boranije
3 mala patlidžana
bosiljak
so i biber
kašičica šećera

Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
kašičica čili (ljute) papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora od jedne limete
sok od pola limete
30 g svežeg đumbira
ljuta papričica (crvena)
½ kašičice soli
½ kašičice bibera

Prilog
pirinač
Način pripreme

1. Crvena kari pasta: sve sastojke staviti u blender i seckati dok se ne dobije kompaktna pasta.

2. Zagrejati ulje u tiganju i dodati kašiku crvene kari paste. Kada pasta počne da pušta aromu dodati supu.

3. Kada supa počne da vri dodati meso isečeno na sitne komade.

4. Dodati povrće i kuvati 10-15 minuta.

5. Začiniti šećerom i svežim bosiljkom.

6. Servirati toplo uz kuvani pirinač.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!