Piletina Čang Mai

Za 2 osobe

batak i karabatak
3 čena belog luka
malo brašna
ulje za prženje

Marinada
mladi luk (sitno seckan 1 kašika)
kašika crvene kari paste
biber
kašika sosa od ostriga
sok od pola lajma
kašičica šećera
prstohvat soli

Prilog
mešano povrće
pirinač

Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
kašičica čili (ljute) papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora od jedne limete
sok od pola limete
30 g svežeg đumbira
so i biber, po pola kašičice
Način pripreme

1. Crvena kari pasta: sve sastojke staviti u blender i seckati dok se ne dobije kompaktna pasta.

2. Sitno iseći (samleti) piletinu.

3. Napraviti marinadu, pa piletinu staviti da se kratko marinira.

4. U tiganju, na malo ulja, propržiti beli luk. Nakon toga dodati začinjenu piletinu. Pržiti na umerenoj vatri uz stalno mešanje.

5. Pileću kožicu obrašnjaviti i pržiti u dubokom ulju dok ne postane hrskava.

5. Skuvati pirinač, a po želji i mešano povrće.

6. Kada je piletina gotova servirati uz povrće i pirinač i hrskavu kožicu od piletine.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!