Biftek u rasolu

Za 2 osobe

400 g bifteka
1 l rasola
ulje za prženje
1,5 dl crvenog vina
kašika meda
so i biber po ukusu
½ kašičica sušene majčine dušice
150 g mix borovnice i brusnica

Prilog
300 g krompira
200 g provansalski mix povrća
Način pripreme

1. Biftek marinirati dva dana u rasolu.

2. Očistiti, oprati i iseći krompir na kolutove. Posoliti ga, nauljiti i pobiberiti, pa ga ubaciti u rernu na 180° C, peći oko 20 minuta.

3. Biftek izvaditi iz marinade, iseći na dva jednaka dela od po 200 g, pa ga ispržiti u zagrejanom tiganju sa malo masnoće. Peći ga po želji, manje ili više.

4. Ispečeni biftek izvaditi u drugu posudu, a u ovoj gde je pečen napraviti sos. Sipati kašiku meda, crveno vino, majčinu dušicu, borovnice i brusnice. Čim sos prokuva skloniti sa strane.

5. U drugi tiganj staviti provansalsku mešavinu povrća, začiniti. Biftek vratiti u posudu sa sosom, na kratko da upije malo sos.

6. Servirati biftek, sa povrćem i pečenim krompirom, preliven sosom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!