Pastirska pita

Za 4 osobe

2 glavice crnog luka
2 šargarepe
200 g graška
600 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike ulja
so i biber
1/4 kašičice tucane ljute paprike
lovorov list
20 g parmezana

Velute sos
2 dl goveđe supe
30 g margarina
kašika brašna
kašika vorčester sosa

Krompir pire
kg krompira
30 g margarina
žumance
dl mleka
čen belog luka
so po ukusu
Način pripreme

1. Izdinstati crni luk na ulju i dodati mleveno meso pa dinstati dok sva tečnost ne ispari a meso dobije ukus prženog … zatim dodati prethodno obaren grašak i šargarepu iseckane na kockice ... začiniti po ukusu.

2. Napraviti velute sos tako što na margarinu treba propržiti brašno, doliti goveđu supu i u sve to dodati kašiku vorčester sosa ...

3. Napraviti pire krompir pa dodati margarin, žumance, mleko, so i čen sitno seckanog belog luka ... sve to umutiti ...

4. Sve to sjediniti u vatrostalnoj posudi i to redom: na dno meso sa povrćem, zatim sos, preko toga pire krompir i sve to posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu pećnicu na 200° 30-ak minuta.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!