Vatruške

Za 6 osoba

Testo
3 jaja
100 g šećera
2 ½ dl mleka
1 kesica suvog kvasca
½ kašičice soli
1 ½ dl ulja
600 g brašna

Fil
300 g malina
200 g šećera
500 g sremskog sira
1 jaje
100 g kisele pavlake
100 g kakao krema

Način pripreme

1. Fil: U šerpi odgovarajuće veličine ušpinovati maline sa šećerom. Ostaviti da se ohladi. U drugoj posudi pomešati sir, pavlaku i jaje. Kada se ohladi sve dobro promešati.

2. Testo: U posudu za mešanje sipati mlako mleko i dve kašike od pripremljenog šećera. Ostaviti sa strane da se kvasac aktivira 10-ak minuta.

3. Kada se kvasac aktivira dodati jaja, ostatak šećera i so, zatim dobro sve promešati dok se sav šećer ne istopi.

4. Dodati brašno i ulje, zamesiti testo koje treba da bude meko. Ostaviti testo da raste 1h.

5. Testo podeliti na 20 delova i od svakog dela napraviti malu pogaču. Pogače poređati u pleh obložen papirom za pečenje.

6. U svakoj pogači napraviti udubljenje u koje se stavi malo kakao krema, a preko njega sipati fil.

7. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!