Marokanska jagnjetina

za 4 osobe

2 kg jagnjeće plećke
600 g luka
200 g suvih kajsija
200 g suvih smokvi
rendana kora 2 limuna
2 kašike meda
1 kocka supe od povrća
1 dl ulja

Marinada
1 dl mediteran ulja
5 čenova belog luka
1 kašika meda
½ kašičice cimeta
½ kašičice suvog đumbira
½ kašičice bibera
1 kašičica suvog ruzmarina
1 kašičica soli
nekoliko listića sveže nane

Prilog
400 g mediteranske mešavine povrća

Način pripreme

1. U blenderu od svih sastojaka napraviti marindu. Premazati meso marinadom i ostaviti da odstoji nekoliko sati (najbolje preko noći).

2. U dobro nauljen pekač poređati luk sečen na rebarca, suvo voće, rendanu koru limuna i med. Preko dodati još malo ulja. Sve ovo zaliti sa 5 dl supe.

3. Preko svega staviti jagnjetinu i peći poklopljeno u zagrejanoj rerni na 150° C, uz povremeno prelivanje sokovima iz pekača, sve dok meso potpuno ne omekša (oko 2h).

4. Servirati toplo uz kuvano povrće ili pirinač, po želji.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!