Jufčice

za 6 osoba

Testo
500 g brašna
3 dl vrele vode
1 kašičica soli

Fil
½ dl ulja
100 g margarina
300 g goveđeg pršuta
200 g blitve
½ kašičice bibera

Način pripreme

1. U manju šerpu sipati vodu. Staviti pršut da se kuva oko 40 minuta.

2. Od sastojaka za testo umesiti testo koje mora da bude mekano i da se ne lepi za prste. Testo podeliti na jufke veličine jajeta i ostaviti obrašnjavljene pokrivene prijanjajućom folijom da stoje barem 20 minuta.

3. Istopiti margrin u ulju i ostaviti sa strane.

4. Svaku jufku istanjiti oklagijom i od dve napraviti sendvič, tako što se jedna istanjena jufka premaže istopljenim margarinom, a preko se stavlja druga istanjena jufka.

5. Tako dobijen sendvič od testa razvući rukama da bude što tanje i peći kao koru na plotni ili tignju.

6. Proces ponavljati sve dok ne ostanu 4 jufke. Jednu preostalu jufku razvući i njome prekriti omašćeno dno tepsije za pečenje.

7. Nakon toga jednu po jednu pečenu koru cepati i umokati u supu od suvog mesa, i slagati kao gužvaru u pleh. Preliti sa 2 kutlače supe. Na natopljene kore poređati isečeno kuvano suvo meso, dodati blitvu, posuti biberom. Sve preliti sa nekoliko kutlača supe i nekoliko kašika rastopljenog margarina. Prekriti sa 3 sloja razvučenog testa, jufčica.

8. Poslednji sloj testa dobro namazati istopljenim margarinom.

9. Peći na 200° C 20 minuta, odnosno dok testo ne dobije rumenu boju.

10. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo ohladi i služiti toplo.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!