Takosi

Za 4 osobe

2 pakovanja tortilja (16 kom)
ulje za prženje

Fil
800 g junećeg mlevenog mesa
glavica crnog luka
3 čena belog luka
konzerva crvenog pasulja (400 g)
so i biber
½ kašičice kima

Prilog
paprika
crveni kupus
krastavac
400 g mocarele
veza mladog luka

Salsa
glavica crnog luka
400 g paradajz pelata
ljuta papričica
čen belog luka
so i biber
¼ kašičice šećera

Način pripreme

1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Posoliti ga. Dodati mleveno meso, pa nastaviti sa dinstanjem sve dok višak tečnosti ne ispari, a meso poprimi miris prženog. Dodati zatim zgnječene čenove belog luka pa sve začiniti solju, biberom i kimom. Pred sam kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, prethodno ispran pod mlazom vode. Gotov fil ostaviti sa strane.

2. Oko svake dve žice u pećnici okačiti tortilju pa ih ispeći na 200° C.

3. Iseckati povrće za prilog, a sir narendati te ih servirati u odvojene činijice.

4. U blenderu sastaviti usitnjeno povrće i začine za salsu te ih samleti svega par puta da bi se zadržali komadići povrća.

5. Pripremljene tortilje puniti filom, pa prilozima po želji te sve začiniti salsom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!