Aljaska za početnike: Gastronomad – nova epizoda u nedelju, 12. januara, u 12:30, na RTS 1

Bajkovito i mistično poluostrvo, Aljaska poslednjih godina privlači sve više turista. Hladna i nepristupačna, okružena Pacifikom i netaknutom prirodom, postala je omiljena destinacija lovaca i ribolovaca. Obiluje najsvežijom hranom, koju meštani pripremaju po recepturama sakupljanim iz svih krajeva sveta.

Naš gastronomad Nikola Vučković krenuo je na gastronomsko putovanje u ovu daleku američku državu još kao student Visoke hotelijerske škole. U hotelu Meriot proglašen je za radnika meseca, a znanje je dopunjavao i u malom ribljem restoranu, u koji su svakog jutra stizale kraljevske krabe, gambori i sveža riba. Gledaocima Gastronomada pripremiće dva specijaliteta, koja su česta na trpazama na Aljasci – čorbu od lososa i kolač od divljih borovnica. Prijatno gledanje!