Bread Pudding

Za 8 osoba

400 g baget hleba
mlečni margarin za mazanje
5 jaja
4 kašike žutog šećera
¼ pakovanja margarina
2 dl slatke pavlake
50 g suve brusnice

Čokoladni preliv

50 g čokolade
4 kašike mleka

Vanila preliv

2 dl mleka
2 kašike šećera
2 jaja
štapić vanile ili vanila aroma

Dekoracija

brusnica

Način pripreme

1. Premazati tepsiju margarinom. Iseći hleb na kriške i namazati po jednu stranu svake margarinom. Složitii kriške u tepsiju. Između svakog parčeta staviti pokoju brusnicu i malo čokoladnog preliva.

2. U malo vode, na blagoj vatri, rastopiti žuti šećer, pa dodati margarin i sačekati da se rastopi. Dodati slatku pavlaku i kuvati minut, dva pa u to usuti umućena jaja. Smesu kuvati 2-3 minuta, dok ne krene da se zgušnjava pa preliti kriške u tepsiji. Staviti u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni oko 30 minuta.

3. Napraviti preliv od mleka, kristal šećera, jaja i vanile koji se zajedno ukuvaju nekoliko minuta na umerenoj vatri.

4. Servirati kolač preliven prelivom i ukrašen brusnicom.