Gastronomski pozdrav iz Burse: Gastronomad, nova epizoda u četvrtak, 8. decembra, u 15:10, na RTS 1

Za Bursu kažu da je biser Male Azije. Nekadašnja prestonica Otomanskog carstva danas je temperamentan grad sa fantastičnom gastronomskom ponudom, velikim pijacama i odličnom ponudom ulične hrane. Bursa je i grad fudbala i vatrenih navijača. Našeg gastronomada Katarinu Petrović Kaju kroz Bursu je proveo kuvar Bulent, koji sa strašću kuva, ali i navija za lokalni Bursaspor. Bulent je vlasnik popularnog restorana, koji je, pored odlične hrane, poznat i po velikoj kolekciji fudbalskih dresova. Bulent i kolega Fatih naučili su Kaju da priprema ukusan slatkiš – tradicionalnu alvu sa mlekom.

Dinamično, aktivno, užurbano, vedro i pozitivno druženje sa dva kuvara prenosi duh Burse kakav se oseća i na ulicama ovog dvomilionskog grada. Kaja je, u njihovu čast, u studiju podelila utiske i pripremila piletinu Bursa, jelo koje može da se napravi i od drugih vrsta mesa. U toku je i Mundijal, pa se ovaj specijalitet može naći i na meniju uz utakmicu.

Gastronomad, nova epizoda u četvrtak, 8. decembra, u 15:10, na RTS 1.