Indijski kebap

Za 2 osobe

500 g mlevenog junećeg mesa
½ ljute paprike
2 kašike peršunovog lista
1 kašika đumbira
½ kašičice tucane sudžuk paprike
½ kašičice cimeta
½ kašičice muskatnog oraščića
½ kašičice bibera
½ kašičice soli
1 jaje
1 kriška hleba
ulje za prženje

Naan

600 g brašna
220 ml tople vode
1/3paketića svežeg kvasca (10-15 g)
50 ml mleka
50 g šećera
1 jaje
1 kašičica soli
2 čena belog luka, pasiranog
ulje za prženje

Način pripreme

1. Indijski kebap: Krišku hleba potopiti u vodu, pa je izvaditi i rukom ocediti. Peršunov list sitno iseckati. U dubokoj posudi rukom dobro promešati sve sastojke i sjediniti u kompaktnu masu.

2. Dobijenu masu staviti u frižider da se hladi minimum 30 minuta. Nakon toga je izvaditi iz frižidera i od ohlađene mase formirati kebape. Po želji ih staviti na drveni štapić.

3. U tiganju zagrejati malo ulja, pa ispržiti kebape. Servirati ih uz naan i sezonsku salatu.

1. Naan: Razmutiti kvasac u vodi pa ostaviti da odstoji 15 minuta. U posudi za mešenje testa pomešati brašno, šećer, so, i beli luk pa dodati jaje, mleko i razmućeni kvasac. Umesiti kompaktno i elastično testo. Mesiti ga sve dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Zatim ga dobro umesiti na radnoj površini. Vratiti ga u posudu, prekriti krpom i ostaviti 60 minuta da odstoji.

2. Izvaditi testo na radnu površinu, te ga premesiti. Podeliti testo u jednake loptice veličine jajeta. Prekriti ih vlažnom krpom i ostaviti ih da odstoje 15 minuta.

3. Razvući loptice od testa u krugove prečnika 6 cm. U tiganju, na srednoj vatri, na malo ulja (nanesenog na dno tiganja papirnim ubrusom) pržiti testo po 2-3 minuta sa svake strane.