Keške i uštipci

Za 4 osobe

Keške

500 g geršle
2 bataka sa karabatakom
1,5 l mlake vode
400 g provansa mix povrća

Uštipci

500 g brašna
1 dl mleka
2 dl vode
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 jaje

Način pripreme

1. Oprati geršlu toplom vodom, sipati je u odgovarajuću šerpu, dodati batake i naliti vodom. Kuvati oko 2 sata.

2. Kada su geršla i bataci skuvani varjačom mešati dok se svo meso ne skine sa kostiju i dok se sve dobro ne poveže, odstraniti kosti.

3. Servirati toplo sa povrćem.

4. Za uštipke mikserom povezati sve sastojke u meko i lepljivo testo.

5. Testo ostaviti na toplom mestu da naraste oko 30 minuta.

6. Naraslo testo formirati nauljenom kašikom i lagano spuštati u duboko zagrejano ulje, pržiti sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.