Makalo
2 glavice belog luka
2 kašike kuhinjske soli
2 kašike sirćeta
½ limuna
Šam
3 belanca
1 l suncokretovog ulja
½ kašičice krupne morske soli
Način pripreme
Štapnim mikserom ispasirati beli luk, sirće, sok od limuna i so. Kada se ispasira kao pire ostaviti sa strane. U boli umutiti 3 belanca u sneg. U umućena belanca dodati ulje, kap po kap. Mutiti dok se ne potroši 1 litar. Na kraju dodati pire od luka i so. Sve vreme mutiti u istu stranu.
Makalo se koristi kao namaz ili prilog jelima.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.