Kolač iz Dihova
7 velikih jabuka
1 kesica sode bikarbone
1 šolja mleka
2 šolje šećera
4 kašike suncokretovog ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
2 šolje pšeničnog brašna tip 400
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
Za premazivanje
400 g marmelade od šljiva
Dekoracija
jabuka
pomorandža
pistaći
cimet šećer
Način pripreme
Očišćene jabuke izrendati. U izrendane jabuke dodati mleko, sodu bikarbonu, šećer, orahe i suvo grožđe. Ostaviti da odstoji sat vremena. Dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet. Sjedinjenu masu izliti u pleh i peći na 180°C oko 30 minutaa.
Kada se ispeče, ohlađeni kolač premazati marmeladom od šljiva. Dekorisati sitno seckanim voćem i pistaćima. Na kraju posuti cimet šećerom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.