Pijačni restorani: Gastronomad – nova epizoda u nedelju, 24. novembra, u 13:05, na RTS 1
Restorani autentične i brze hrane odavno su tradicija na svim velikim pijacama širom sveta. U njima se najčešće služe lokalni specijaliteti, pripremljeni od svežih namirnica, direktno sa okolnih tezgi. Mali restorani, kao i lokali koji služe hranu na pijacama, predstavljaju trend koji je sve popularniji i kod nas poslednjih godina. Pijace, kao mesta na koje su ljudi uvek išli da kupuju sveže voće, povrće, kao i meso ili sireve, danas predstavljaju mesta na kojima se okupljaju mladi ili poslovni ljudi, ali i ljudi sa porodicama. Urbane pečenjare, azijska hrana ili francuske pekare samo su neka od mesta na koja možemo da odemo i na kratko da se sklonimo od gradskih gužvi.
Naš gastronomad Nikola Vučković i Slobodan Radeta, vrhunski kuvar poznat i po školi kuvanja koja je obučila na stotine polaznika amatera, ali i više profesionalaca, posetili su neke od restorana sa beogradskih pijaca i gledaocima predstavljaju pravu gurmansku avanturu. Prijatno gledanje!