O emisiji

GASTRONOMAD

Emisija

Priča jednog gastronomada započinje prelaskom granica za koji nisu potrebni biometriski pasoš, ni vize, kao ni mnogo novca. Osvežene Mediteranom, začinjene u Aziji, pobiberene u Meksiku.
Njegove uspomene oplemenjuju bojom, ukusom i mirisom, zavodljivim šarmom nas tka u svoj čarobni ćilim gastronomije.
Poruka emisije je da svako može da kuva i da i recepti sa pedigreom mogu naći put do vaše trpeze putujući duhom kuhinjske avanture.

Produkcija

Advance Media je producentska kuća koja je do sada realizovala u sopstvenoj produkciji više od 1500 TV emisija, oko 100 filmova i preko 500 video spotova, koji su promovisani ili se u kontinuitetu emituju na domaćim i stranim TV stanicama.
Producentska kuća je osnovana 1991. godine, tada pod imenom Expo International, a 1998. menja ime u Advance.
Od 2012. godine posluje pod imenom Advance Media.

Katarina Petrović

O voditelju

Gastronomadi putuju, traže i pakuju u svoje magične kofere svaku priču i svako jelo i taj put se nikada ne prekida. Pravi gastronomad nije samo čovek, to je i ideja, to je i namirnica koja je prevalila put i donela preko potrebnu promenu za našim stolom.

Priču o putovanju bez granica počeo je Nenad Gladić – Lepi Brka. Devet godina marljivo je prikupljao iskustva ljudi koje spaja ista ljubav i prikazivao ih na najbolji način. U čast svih gastronomada, onih iza kamera i ispred, u čast svake namirnice koja ovaj život čini bogatim kakav jeste, u čast svih priča za stolom i gde god ima dobar zalogaj, krećemo sa Katarinom Petrović na novo putovanje. U more pitanja, na brdo slatkiša, preko doline zanimljivosti, vozom krcatim namirnicama i svi ćemo zajedno, kao pravi gastronomadi, ispričati tu divnu priču.