Za 4 osobe
2 šolje pasulja
1 glavica crnog luka
50 g đumbira
1/2 crvene babure
1/2 zelene babure
1/2 ljute papričice
1 kašika kandiranog egzotičnog voća
2 kašičice soli
biber
Paniranje
2 jaja
prezle
ulje za prženje
Prilog
jogurt
krastavac
Način pripreme
1. Skuvati pasulj dok skroz ne omekša tj. skoro se ne raskuva… Ostaviti ga da se ohladi, pa ispasirati u glatku masu.
2. Dodati sitno seckani crni luk, seckanu papriku, ljutu papričicu, rendani đumbir, so i biber.
3. Kandirano voće potopiti u hladnu vodu da omekša, oko 15 minuta. Procediti i dodati u smesu od pasulja i ostalih namirnica.
4. Od smese formirati kuglice, uvaljati ih prvo u jaja, pa zatim u prezle i pržiti u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
5. Uz akare služiti kečap ili narendan krastavac preliven jogurtom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.