Tajlandska ulična kuhinja jedna je od najpoznatijih i najraznovrsnijih, a poznata je po svežim namirnicama, jakim ukusima i pristupačnim cenama. Ulična hrana u ovoj dalekoj zemlji nije samo hrana, već deo svakodnevnog života i kulture. Tajlanđani su poznati po ljubavi prema dobrom zalogaju. Hrana se priprema na licu mesta, u jednostavnim pokretnim kuhinjama. Zajednički sastojci su pirinač, rezanci, riba, morski plodovi, piletina, svinjetina i bogat izbor začina poput limunove trave, korijandera i čili papričica.
Naš gastronomad Nikola Vučković dočaraće nam ukuse, mirise i boje Tajlanda. Pad Thai jedno je od najpopularnijih jela sa pirinčanim rezancima, prženim u voku s tofuom, škampima ili piletinom, jajima, kikirikijem i sosom od tamarinda. Balans između slatkog, kiselog i slanog čini ga omiljenim širom sveta. Mu Ping su marinirani ražnjići od svinjetine, koji se peku na roštilju i prodaju kao brza užina. Marinada za Mu Ping sadrži mešavinu kokosovog mleka, korijandera, belog luka i šećera, što daje slatko-slani i bogati ukus. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.