Bajkovito i mistično poluostrvo, Aljaska poslednjih godina privlači sve više turista. Hladna i nepristupačna, okružena Pacifikom i netaknutom prirodom, postala je omiljena destinacija lovaca i ribolovaca. Obiluje najsvežijom hranom, koju meštani pripremaju po recepturama sakupljanim iz svih krajeva sveta.
Naš gastronomad Nikola Vučković krenuo je na gastronomsko putovanje u ovu daleku američku državu još kao student Visoke hotelijerske škole. U hotelu Meriot proglašen je za radnika meseca, a znanje je dopunjavao i u malom ribljem restoranu, u koji su svakog jutra stizale kraljevske krabe, gambori i sveža riba. Gledaocima Gastronomada pripremiće dva specijaliteta, koja su česta na trpazama na Aljasci – čorbu od lososa i kolač od divljih borovnica. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.