150 g brašna
90 g ovsenih pahuljica
90 g kokosovog brašna
150 g smeđeg šećera
125 g mlečnog margarina
2 kašike ječmenog slada
2 kašike vode
kašika sode bikarbone
Način pripreme
1. U velikoj posudi pomešati brašno, ovsene pahuljice, kokosovo brašno i smeđi šećer.
2. U šerpu staviti margarin, ječmeni slad i vodu i na blagoj vatri mešati dok se ne istopi. Dodati sodu bikarbonu.
3. Istopljenu masu dodati u posudu sa suvim sastojcima, i mešati dok se sastojci ne sjedine i dobije rastresita masa.
4. Uključiti rernu na 160 stepeni. Pleh obložiti papirom.
5. Od dobijene mase praviti kuglice, ređati ih u pleh u razmacima od 5 cm. Blago izravnati kuglice kašikom i peći 15 do 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hlade u plehu 5 do10 minuta. Nakon toga staviti ih na žičani ram da se potpuno ohlade.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.