Burgeri
500 g burgera (3 burgera)
3 zemičke za burgere
4 kašike džema od luka
1 jabuka
50 g rukole
2 kašičice majoneza classic
2 kašičice senfa sa slačicom
½ kašičice morske soli
½ kašičice čilija sa morskom soli
½ kašičice belog luka u granulama
50 ml suncokretovog ulja
Pomfrit od šargarepe
400 g šargarepe
400 ml suncokretovog ulja
1 kašičica morske soli
½ kašičice čilija sa morskom soli
Način pripreme
Za pomfrit od šargarepe u dubljoj šerpi zagrejati ulje. Očišćene šargarepe iseći na štapiće, debljine kao za pomfrit od krompira. Isečenu šargarepu ubaciti u zagrejano duboko ulje i pržiti uz povremeno mešanje, dok ne porumeni. Nakon prženja procediti na ubrusu da ubrus upije višak ulja i na kraju začiniti morskom soli i čilijem sa morskom soli.
Formirane burgere nauljiti i peći na zagrejanom gril tiganju, po 4 minuta sa obe strane. Na ispečene burgere dodati so i čili sa morskom soli. Zemičke iseći na pola i zapeći ih na tiganju gde se pržilo meso. Jabuku iseći na tanje kriške. Na donji deo zemičke namazati džem od luka i zatim položiti meso. Preko mesa dodati malo majoneza I belog luka u granulama. Rukolu staviti preko majoneza, zatim dve kriške jabuke i poklopiti sa gornjim delom zemičke namazanim senfom sa slačicom.
Servirati burgere na dasci uz pomfrit od šargarepe.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.