Vekovima unazad po prostranim argentinskim pašnjacima pasla su velika stada krava. Mesa je bilo toliko da je deo morao da se suši. Čak i danas, kada višak mesa ne mora u žurbi da se pojede, ostala je navika, pa svaki Argentinac pojede godišnje prosečno 55 kilograma govedine i ukupno blizu 100 kilograma mesa. Jedan od simbola Argentine su i legendarni gaučosi- pastiri i sjajni jahači, koji su ceo život sa stadima lutali po prostranim zelenim pašnjacima. Hranili su se jednostavno – jeli su, kako kažu u šali, meso sa mesom, a uz to jos malo mesa. Bez povrća ili priloga. Jedina razlika bio je čaj od biljke mate, koji su pili tokom celog dana. Danas su gaučosi uglavnom legenda, ali njihovi kulinarski običaji, pored tradicije koje su doneli španski i italijanski doseljenici, ostavili su veliki trag u savremenoj argentinskoj kuhinji.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja pripremiće nam jedan od klasika kuhinje ove zemlje tanga, vina i govedine – karbonadu ili prženu govedinu sa voćem, a za ljubitelje slatkiša argentinski desert od mlečnog krema. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.