Banjalučki ćevap: Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 23. maja, u 13:25, na RTS 1

Banjalučani kažu da onaj ko nije probao njihov ćevap nije ni bio u gradu na Vrbasu. Ne postoje istorijski izvori koji mogu da potvrde kako je običan ćevap postao čuveni banjalučki. Od nekoliko verzija te priče najpoznatija je ona o Muji, koji je sa bratom došao u Banjaluku tridesetih godina prošlog veka i napravio ćevap koji se pravi i peče u pločama i potpuno je drugačiji, ali i ukusniji i sočniji od drugih. Bilo kako bilo, naš gastronomad Katarina Petrović Kaja posetila je Banjaluku i sa Amirom Smailagićem, unukom pomenutog Muje, na predivnoj terasi na obali Vrbasa, napravila čuveni specijalitet. Pored ovoga, naučiće nas i kako se pravi zapečena junetina sa povrćem na Kajin način.

Nova epizoda Gastronomada, u ponedeljak, 23. maja, u 13:25, na RTS 1.

image_pdfPDFimage_printŠtampa