Za 6 osoba
200 g telećeg mesa
200 g pilećeg filea
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
450 g mešanog provrća za čorbu
2 l vode
Zaprška
2 kašike ulja
½ glavice crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike brašna
Legir
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika seckane mirođije
Način pripreme
1. U odgovarajućoj šerpi zagrejati vodu do ključanja. Meso sitno naseckati i dodati kipućoj vodi, dodati so i biber.
2. Kada meso postane meko i rastresito dodati miks povrća i nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri.
3. Za to vreme u manjoj šerpici ili tiganju zagrejati ulje i propržiti crni i beli luk. Kada luk omekša, dodati brašno i uz mešanje dodavati supu kako bi se postigla kremasta zaprška. Zapršku presuti u čorbu i nastaviti sa kuvanjem.
4. U posudu za mešanje sipati pavlaku i žumance i dobro povezati. Pred kraj kuvanja dodati i legir od pavlake i jaja i sveže naseckan peršun i mirođiju.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.