Bokonoti

Bokonoti

Za 6 osoba

Testo

200 g brašna
50 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g margarina
1 jaje
1 žumance
kora jednog limuna

Fil

2 belanca
prstohvat soli
120 g badema
60 g čokolade za kuvanje
50 g šećera
2 kašike kakaa
½ kašičice cimeta
½ kašičice muskatnog oraščića

Način pripreme

1. U posudu za mešanje sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešati.

2. Dodati margarin isečen na kockice i mešati mikserom sve dok se ne dobije rastresita masa. Dodati jaje, žumance i rendanu koru limuna.

3. Mešati dok se ne dobije kompaktno testo. Izručiti testo na radnu površinu posutu brašnom i premesiti nekoliko puta. Testo staviti u frižider da se hladi barem sat vremena.

4. Priprema fila: Sve suve sastojke staviti u blender i samleti ih. U mikseru umutiti sneg od belanaca u koje je dodato malo soli. U sneg laganim pokretima umešati mlevene suve sastojke i fil je gotov.

5. Uzeti komad testa i utisnuti ga u modlu za bocconotte i napraviti udubljenje za fil. U udubljenje staviti kašičicu fila. Postupak ponavljati dok ima materijala. Peći u rerni na 190 stepeni petnaestak minuta.

6. Ohladiti i izvaditi iz modle, posuti prah šećerom.

image_pdfPDFimage_printŠtampa