Boranija na dva načina: Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 9. novembra, u 12:20, na RTS 1
Boranija se smatra jednom od najranije odgajanih biljaka. Ona je sjajan dodatak u ishrani, jer je u stanju da vas zasiti i snabde hranljivim materijama. Boranija je i izuzetno zdrava, sadrži veliki količinu vitamina, pogotovo vitamina B, C i K, minerala i vlakana uz nisku kalorijsku vrednost.
Ova namirnica prisutna je u svim kuhinjama našeg podneblja. Priprema se na razne načine, a Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi desete sezone Gastronomada, otkriva nam recepte za kremastu boraniju sa kozicama i mladim krompirom i mediteransku salatu sa boranijom i kozijim sirom.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 9. novembra, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.