Pšenica se gaji širom sveta i najvažnija je biljka koja se koristi za ljudsku ishranu. U našim krajevima gaji se još od doba neolita, a tokom istorije
razne kulture i narodi ostavljali su brojne recepte za pripremu hleba i drugih proizvoda od brašna.
Posebne vrste hleba od belog pšeničnog brašna u hrišćanstvu imaju i obrednu ulogu, a u susret Božićnim praznicima naš gastronomad Katarina Petrović Kaja naučiće nas da napravimo božićni hleb sa belim lukom.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 21. decembra, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.