Za 6 osoba
Testo
200 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
100 g brašna
50 g kakao praha
250 g smeđeg šećera
3 jaja
50 g crne čokolade
50 g bele čokolade
100 g oraha
štapić vanile
Dekoracija
šlag ili sladoled po želji
Način pripreme
1. Otopiti čokoladu i margarin, prohladiti.
2. Penasto umutiti jaja i žuti šećer, dodati štapić vanile.
3. Pomešati brašno i kakao prah i odložiti sa strane.
4. Iseckati orahe, crnu i belu čokoladu na krupnije komade.
5. Uključiti rernu na 160 stepeni. U penastu masu od jaja i šećera dodati prohlađenu čokoladu i margarin, a zatim brašno i kakao, pa lagano ujednačiti masu. Na kraju dodati seckanu čokoladu (crnu i belu) i orahe i promešati.
6. U pleh staviti papir za pečenje, sipati masu i pećioko 25 minuta.
7. Servirati po želji dekorisano sladoledom ili šlagom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.