Za 6 osoba
Testo
200 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
100 g brašna
50 g kakao praha
250 g smeđeg šećera
3 jaja
50 g crne čokolade
50 g bele čokolade
100 g oraha
štapić vanile
Dekoracija
šlag ili sladoled po želji
Način pripreme
1. Otopiti čokoladu i margarin, prohladiti.
2. Penasto umutiti jaja i žuti šećer, dodati štapić vanile.
3. Pomešati brašno i kakao prah i odložiti sa strane.
4. Iseckati orahe, crnu i belu čokoladu na krupnije komade.
5. Uključiti rernu na 160 stepeni. U penastu masu od jaja i šećera dodati prohlađenu čokoladu i margarin, a zatim brašno i kakao, pa lagano ujednačiti masu. Na kraju dodati seckanu čokoladu (crnu i belu) i orahe i promešati.
6. U pleh staviti papir za pečenje, sipati masu i pećioko 25 minuta.
7. Servirati po želji dekorisano sladoledom ili šlagom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.