Kuhinja Velike Britanije oblikovala se tokom vekova bogate istorije i uticaja različitih ukusa i tradicije. Tradicionalna jela, kao što su pečena divljač, pite i čuveni fiš end čips i dalje igraju važnu ulogu, dok se novi ukusi i ideje neprestano uvode u kulinarsku tradiciju. Tokom kolonijalne ere Britanija je uspostavila trgovinske veze sa celim svetom. Ova razmena donela je nove začine i namirnice u britansku kuhinju. Na primer, čaj, kari i egzotično voće postali su neodvojivi deo britanskog jelovnika. Danas ova kuhinja doživljava procvat i modernu reinterpretaciju. Sa uticajima iz svih krajeva sveta, britanski kuvari eksperimentišu sa novim ukusima i tehnikama. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja priprema dva klasika – fiš end čips i engleski slatkiš fadž od vanile. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.