Ko bi rekao da bundeva može toliko da inspiriše. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja posetila je Crepaju, koja se, kako kažu, prostrla na pola puta između Kovačice i Pančeva, poput širokog, lepo porubljenog čaršava i u kojoj je vrela krv bivših graničara našla je svoj mir usred beskrajne i idilične ravnice. U Crepaji je upoznala Dejana i Mariju Đukić, damu koja od bundeve može da napravi sve, ali i da prati svetske trendove. Njeni proizvodi su veganski, bez šećera, glutena i konzervansa. Ona je hemičar i povezala je struku sa hedonizmom, pa je tako Kaji dala ideju šta sve može da napravi od bundeve. Od Marije je naučila kako da pripremi bezglutenske špagete sa sosom od pečuraka, patišon bundeva sa mesom u soku od paradajza sa karijem i cimetom, hleb sa pireom od muskatne bundeve, a napravila je i pogačice sa kremom od sira, suvim vratom i džemom od bundeve.
Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 27. februara, u 14:55, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.