Celer je povrće poznato još od davnina. Tragovi celera pronađeni su u Tutankamonovoj piramidi, zabeleženo je da su ga koristili u antičkoj Grčkoja, a njegova lekovita svojstva pominju se čak i u Homerovoj Ilijadi i Odiseji.
Celer u našoj kulturi zauzima posebno mesto, budući da se gotovo oduvek koristi u kulinarstvu na ovim prostorima. Brojni su recepti od ove vredne namirnice, a Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi desete sezone Gastronomada, naučiće nas kako da pripremimo zapečene pileće batake sa kremom od celera i salatu od celera i jabuke.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 12. oktobra, u 12:25, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.